Taxi van New York Airport naar centrum / Manhattan – prijzen en toeslagen

Een taxi van New York Airport naar de stad is zo geregeld. Je kent het wel uit films, je steekt je hand uit en er stopt een iconische gele New York taxi. Dat is een tikkeltje geromantiseerd. Op het vliegveld is het helemaal een ander verhaal. Als je aankomt tijdens spitsuur loop je het risico dat je een lange tijd moet wachten op je taxi. Overigens is het helemaal een kriem als het verkeer vast staat. Je betaalt dan sowieso een spitsuur toeslag van 5 dollar. Deze betaal je op werkdagen van 16:00-20:00 lokale tijd. De prijs van een normale taxi van New York Airport naar de stad (Manhattan) kost normaal gesproken ongeveer 70 dollar inclusief toeslagen.

Taxi online reserveren

Wil je de garantie dat er taxi klaar staat als je aankomt? Iemand in de aankomsthal met een bordje met jouw naam erop zodat je misschien nog een paar minuten moet lopen, maar daarna wel direct in de taxi bent? Dit is mogelijk door een taxi van New York Airport online te reserveren. Dan ben je zeker van de taxi, de chauffeur en de route. De prijs is vooraf afgesproken en daar zit alles in; tol (10 dollar), state surcharge, belastingen en een eventuele spits toeslag. Het enige dat niet is inbegrepen is de fooi. Wel zo makkelijk, met Taxi2Airport. Dit is een dochterbedrijf van het Nederlandse Transferz.

Je kunt natuurlijk ook gewoon met het openbaar vervoer (metro) nemen naar jouw bestemming in de stad New York. Bedenk wel dat de prijs die je dan betaalt keer het aantal personen is, de taxi is slechts 1 bedrag eventueel vermeerderd met fooi (wel heel gebruikelijk in Amerika).